Treningstider

For å benytte treningsområdet må man i tillegg til å være medlem av klubben også betale treningsavgift pr år. Dette gjøres direkte via våre nettsider her.

Tirsdager:

Nybegynnere, klasse 1 og 2
Kl.17.00 – 19.00
(kl.18.00-19.00 Treningsansvarlig låser opp porten og er tilgjengelig for hjelp. NB! Kl.17-18 krever nøkkel for å komme inn)

Klasse 3 og Elite
Kl.19.00 – 22.00*

*Må ha nøkkel for å komme inn. Fra kl.20.00-22.00 har vi mulighet for å benytte hele hallen.

Torsdager (oddetallsuker)

Alle nivåer
Kl.19.00 –22.00
(Ikke treningsansvarlig tilstede – du må ha egen nøkkel eller spørre på Facebook om det er andre med nøkkel som vil trene)

Treningsregler

For å delta på trening må man minimum ha deltatt på valpekurs eller startet i konkurranse. Treningene er basert på at hundefører har tilstrekkelig basiskunnskaper om lydighetstrening, kjenner øvelser og regelverk og er selvstendig i treningen, primært ved å ha gått kurs eller ved å ha startet å konkurrere.

Det vil være en presentant fra utvalget tilstede på treningene. Dette for å være behjelpelig dersom du trenger en sparringspartner til å drøfte problemstillinger eller til å hjelpe deg med kommandering og klargjøring av øvelser.

Treningene er miljøskapende for medlemmene med fokus på egentrening. Alle som deltar bør være behjelpelige overfor hverandre med støtte og veiledning i forhold til innlæring av øvelser uten at dette må gå på bekostning av ens egentrening. Det er derimot ikke lagt opp til at medlemmene skal drive med ren opplæring i forhold til basiskunnskaper om sporten.

På fellestreninger har vi et krav om at du tar med bur eller har hund i bilen dersom du ikke trener den. Ikke stå i inngangsparti med hund eller plasser belønning ved inngangen.

Ekvipasjen trener på den gruppen hundens nivå er på. Har man hund i klasse 3 eller Elite kan man trene alle hundene på klasse 3/Elite gruppen.

Porten/døren vil være åpen for nybegynnertrening mens andre tidspunkt behøver man nøkkel, eller trene sammen med andre som har nøkkel. LP utvalget oppfordrer til  å bruke Facebook gruppen «Lydighetstrening i SBK»  om man ønsker å samle folk og trene sammen.

Det er tillatt å trene tisper med løpetid, men husk å ta hensyn til de du trener med ved å informere om løpetid og vær obs på om flere hunder trener (løse) samtidig og å holde avstand fra hannhundene. Oppfordrer til å bruke tispetruse om mulig.

Er du nysgjerrig på lydighet og hva denne sporten innebærer, ta kontakt med oss i utvalget (sbklydighet@gmail.com) eller kom innom en trening for å se hva vi driver med! Nye medlemmer er alltid velkomne og vi vil gjerne gi rettledning for å du kan komme inn og bli med i sporten på en god måte.

Følge oss gjerne på vår Facebook gruppe «Lydighetstrening i SBK»